Klasser

Meditation -  I stillhet - I rörelse - I mötet med omvärlden

Meditation är ett sätt att träna sinnet att vara fokuserat i nuet. Fokus och en attityd av tillåtande till sig själv är grunden. 
Många förknippar meditation med att sitta stillai sin ensamhet, detta är långt ifrån allt.  Meditation kan tränas när vi dansar, promenerar, rör på oss och även i mötet med andra människor.
Meditation ska inte leda till separation från känslor eller omvärlden snarare tvärtom, intimare upplevelser och närhet till andra är en vanligt förekommande fenomen. 

Klasserna är först och främst upplevelsebaserade men det ingår även teori om vad meditation gör för kropp och själ, hur vi kan centrera sinnet samt tekniker hur vi kan ta hand om känslor och tankar som kan komma upp när vi slappnar av på djupet.

Klasserna är baserade på västerlänsk psykologi, österländsk filosofi från buddhism och mindfulness.
 

Yoga - Mediyoga - Yinyoga

Stillhet och Rörelse erbjuder mediyoga (medicinsk yoga). samt Yinyoga. Mediyoga kommer från kundaliniyogan vilken tillhör den tantriska delen av hinduismen. 
Mediyoga har idag internationell och svensk forskning som visar dess positiva effekter bland annat på nervsystemet, hjärnan, hjärtat och är ett mycket bra verktyg mot utmattning.
Yogan kan även användas som meditation i rörelse, ett sätt att slappna av, njuta av nuet, återhämta sig och få balans i sitt inre.

Mer om aktuella klasser hittar du länken Aktuellt.

Workshops och klasser arrangeras regelbundet i runt om i Sverige. 
Önskar du och dina vänner eller företaget prova på en klass så skräddarsyr Stillhet och Rörelse något för er.